Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК),ревизира надолу прогнозата си за

...
Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК),ревизира надолу прогнозата си за
Коментари Харесай

ОПЕК прогнозира спад в търсенето на петрол

Организацията на страните износителки на нефт (ОПЕК),ревизира надолу прогнозата си за растежа на световното търсене на нефт за 2022 година с 0,1 милиона барела дневно до 2,5 млн. барела. Прогнозата за 2023 година също е преразгледана до 2,2 милиона барела дневно, спад от 0,1 милиона барела дневно. Това се показва в месечния отчет за пазара на нефт за ноември. ОПЕК пресмята, че търсенето на нефт в страните от Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) ще нарасне с към 1,3 милиона барела дневно през 2022 година, до момента в който в страните отвън Организацията за икономическо сътрудничество и раз също се чака напредък с към 1,3 милиона базисни пункта.

„ Второто тримесечие на тази година беше ревизирано нагоре на фона на по-високото от предстоящото търсене на нефт в главните потребителски страни от Организацията за икономическо сътрудничество и раз “, изяснява ОПЕК. Търсенето на нефт през третото и четвъртото тримесечие обаче е преразгледано надолу заради нулевата политика на Китай за COVID-19, продължаващата геополитическа неустановеност и отслабващата икономическа интензивност, се споделя в отчета. За 2023 година прогнозата за напредък на международното търсене на нефт е 2,2 милиона барела дневно. Растежът се чака да бъде 0,3 милиона барел в страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз и 1,9 милиона барела в страните отвън Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

„ Растежът на търсенето на нефт се чака да бъде възпрепятстван от несигурността, обвързвана с икономическата интензивност, ограниченията за ограничение на COVID-19 и геополитическите развития “, се споделя в отчет на ОПЕК.

В края на октомври ОПЕК предвижда, че международното търсене на сила ще продължи да пораства с високи темпове, до момента в който петролната промишленост е изправена пред рисковете от незадоволително вложение. Общото търсене на сила се чака да нарасне от 286 милиона барела дневно в петролен еквивалент до 351 милиона барела дневно, съгласно прогнозата на ОПЕК за пазара на нефт до 2045 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР